Ook tijdens de twintigste editie van de Nationale Tuinvogeltelling zijn dit jaar massaal tuinvogels geteld. Zondagavond stond de teller bij Vogelbescherming Nederland op meer dan 120.000 mensen die ruim anderhalf miljoen vogels hebben geteld. Het programma Vroege Vogels van VARA/BNN kwam maandag, toen de telling was afgesloten, op een totaal van twee miljoen vogels en 140.000 tellers

De huismus staat traditiegetrouw op één, gevolgd door de koolmees en pimpelmees. Vogelbescherming lette dit jaar extra op de groenling, omdat deze al jaren fors afneemt in het stedelijk gebied. Dat beeld werd in deze Tuinvogeltelling bevestigd. 

Meer tellers

Vogelbescherming Nederland is onder de indruk van het aantal deelnemers bij de Nationale Tuinvogeltelling. De enorme aantallen van de edities tijdens de lockdown zijn dit jaar niet gehaald, maar het aantal tellers is aanzienlijk hoger dan de jaren voor corona. ”Een teken dat vogels kijken populairder wordt en mensen steeds meer begaan zijn met de vogels in hun tuin.De Top 3”, zegt een woordvoerder van Vogelbescherming Nederland.

De huismus staat ook
deze keer weer fier aan kop © Pixabay

Net als bij de andere edities staat de huismus op nummer één. Deze vogel leeft in groepen en dat is ook de reden, dat ze qua absolute aantallen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De koolmees staat op nummer 2, gevolgd door de pimpelmees, de merel en de vink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *