Een netwerk van overheden, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en zelfstandigen in de provincie Groningen gaat samenwerken en kennisdelen om bestaande fietsprojecten te verbinden en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Ze willen daarmee de fiets nóg beter op de kaart zetten.

De ‘community’ komt minimaal drie keer per jaar bij elkaar om te praten over verschillende fietsthema’s. Dit jaar gaan de bijeenkomsten bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, fietsstimulering en infrastructuur. Fietscommunity Groningen wil bestaande initiatieven samenvoegen en bovendien helpen bij het opzetten van nieuwe, innovatieve en duurzame projecten. Door de krachten te bundelen wil ze bijdragen aan nóg meer fietsgebruik en helpen om het aantal fietsongevallen terug te dringen.

Verschillende organisaties

De fietscommunity bestaat op dit moment uit verschillende organisaties, zoals de ANWB, het UMCG en de Fietsersbond, fietswinkels, wielerverenigingen, Groninger gemeenten en zelfstandigen. Alle deelnemers hebben beroepsmatig of vanuit persoonlijke interesse te maken met de fiets en hebben veel energie om fietsen in Groningen nóg beter op de kaart te zetten. 

Meer informatie over deze ‘fietscommunity’ is te lezen op de site van de provincie Groningen: https://bit.ly/3kvJD10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *