In Groningen is het samenwerkingsproject Groningen Stroomt Door van start gegaan. Bedrijvenverenigingen, Enexis Netbeheer, de Hanzehogeschool en de gemeente werken hierin samen aan het slimmer gebruiken van het elektriciteitsnet.

Het startsein voor Groningen Stroomt Door betekent, dat er een proef is op Bedrijventerrein Westpoort. Met dit initiatief wordt in beeld gebracht wat en wanneer het (piek)verbruik van bedrijven is, evenals hun concrete toekomstplannen voor verduurzaming.

Bij een succesvol verloop van het project, kan deze werkwijze ook op andere bedrijventerreinen in de gemeente Groningen worden opgezet.

Veel stroom

Op Westpoort zitten veel bedrijven, die relatief veel stroom gebruiken in hun productieproces. Volgens de gemeente Groningen maakt dat het bedrijventerrein interessant om te beginnen met de proef Groningen Stroomt Door.

Door bij bedrijven de piekmomenten in levering en afname van stroom in beeld te brengen, is het mogelijk om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen en productietijden eventueel aan te passen. De capaciteit van het net kan zo beter worden benut, door juist die piekmomenten te vermijden.

Meer informatie over dit project kun je lezen op de site van de gemeente Groningen: https://bit.ly/3wqGqmf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *