De gemeente Amsterdam onderzoekt, samen met een aantal andere partijen, of er aardwarmte in de regio te vinden is. Er is daarvoor vergunning verleend.

Aardwarmte zit diep in de grond opgeslagen en is een duurzaam alternatief voor de huidige warmtebronnen. Wanneer de diepe ondergrond geschikt is om deze warmte te winnen, is het streven om tegen 2030 de eerste aardwarmte te gebruiken voor het verwarmen van huizen.

Diepe ondergrond

De komende jaren wordt onderzocht of de diepe ondergrond geschikt is om aardwarmte te winnen en te gebruiken voor de warmtenetten in de regio, ook wel stadswarmte genoemd. ”Een aardwarmtebron is interessant als we er minstens een paar duizend woningen en andere gebouwen mee kunnen verwarmen. Omdat veel woningen in Amsterdam zijn aangesloten op een warmtenet, of in de toekomst aangesloten worden, is aardwarmte een interessante bron voor de energietransitie”, laat de gemeente Amsterdam weten.

Meer informatie over deze plannen op de site van de gemeente Amsterdam: https://bit.ly/3XUJT8p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *