Tijdens de Biobeurs, op het symposium ‘Biologisch in Brabant’ werden de ambities voor meer biologische productie gepresenteerd. Zo is onder meer een intentieovereenkomst ondertekend om gezamenlijk meer biologische consumptie te stimuleren, te beginnen binnen de bedrijfscatering.

De provincie daagt met de intentieverklaring Biologische Inkoop Bedrijfscatering Brabantse overheden, instellingen en bedrijven uit om vanaf 2026 minstens 50 procent van hun bedrijfscatering biologisch en/of lokaal in te kopen.

Behalve door de provincie werd de overeenkomst getekend door de gemeenten Altena, Boekel, Meierijstad, ’s-Hertogenbosch, Vught, het Brabants Landschap en HAK.

De provincie Brabant wil meer biologische producten in de catering. © Pixabay.

Tal van voordelen

Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver: “Biologisch voedsel heeft tal van voordelen. Het past in een gezonde levensstijl, het wordt op een gezonde duurzame manier geproduceerd en het draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Toch is het biologische aandeel in de huidige Brabantse landbouw nog geen 3 procent.”

”In het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 hebben we de ambitie uitgesproken om dit in Brabant te laten groeien naar 15 procent. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vinden we het belangrijk dit zelf een impuls te geven. En dat begint bij onszelf: door zelf de vraag naar biologische én naar lokale producten van onze Brabantse boeren te stimuleren.”

Meer informatie kun je lezen op de site van de provincie Brabant: https://bit.ly/3WJBaFb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *