Het aantal passages door de Westerscheldetunnel is in 2022 met 11,2 procent toegenomen ten opzichte van 2021, blijkt uit de jaarcijfers. Met ruim 7,7 miljoen passages heeft het zelfs bijna het record van 2019 gehaald, het scheelde slechts 30.000.

“Dat verbaast mij ook een beetje; blijkbaar hebben het thuiswerken en de hoge brandstofkosten weinig invloed gehad”, laat directeur Harald Schoenmakers weten aan Omroep Zeeland.

Het hele jaar door zijn er veel pieken geweest met drukke dagen en is er wel een nieuw record gevestigd wat betreft de drukste dag ooit. “Dat was vrijdag 17 juni, toen hadden we 30.679 passages”, zegt Schoenmakers. De reden daarvoor was de afgesloten Liefkenshoektunnel in Antwerpen. “Hierdoor reed al het vrachtwagenverkeer door onze tunnel, wat het aantal dagelijkse passages flink deed stijgen.”

Meer contante betalingen

De gebruikers van de tunnel kunnen op verschillende manieren de tol betalen, namelijk met een t-tag, contant, met creditcard, tankpas of pinpas. “Het contactloos betalen doen we inmiddels twee jaar en dat bevalt ontzettend goed. Het bevordert ook de doorstroming van het verkeer. Dit jaar was maar liefst 92,6 procent van de betalingen contactloos, maar het aantal klanten die contant betaalden is wel iets gestegen”, vertelt Schoenmakers.

“We streven ernaar om ieder jaar het aantal contante betalingen een beetje naar beneden te brengen, maar dat is nu even tot stilstand gekomen.” De stijging is lastig te verklaren. “Opmerkelijk is dat op de dag dat de Westerscheldetunnel als omleidingsroute werd geadviseerd er ook meer contante betalingen waren. Bovendien zien we dat vooral in de vakantieperiodes toeristen vaak contant betalen.”

Meer informatie kun je lezen op de site van Omroep Zeeland: https://bit.ly/3HiYK75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *