Gedeputeerde Hagar Roijackers gaf in het Brabantse Vught het startsein voor de Oogstdriedaagse. Ze deed dat als onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu van Urgenda.

Jonge boompjes (zaailingen) in natuurgebieden die boventallig of ongewenst zijn, worden geoogst en tijdelijk naar een opslagplek gebracht. Daar kunnen ze worden opgehaald en op een definitieve plek worden geplant.

Natuurmonumenten wil in poldergebied De Gement verhouting tegengaan om de heide weer een kans te geven. Om te voorkomen dat alle berken, wilgen en populieren op deze locatie verloren gaan, staken de vrijwilligers van Meer Bomen Nu ze handmatig uit om ze een tweede leven te geven. Tijdens de oogstdriedaagse werden op diverse plekken in Brabant zo’n 25.000 bomen geoogst, die elders worden herplant. 

“In Brabant staan we voor een serieuze uitdaging met het ontwikkelen van nieuwe natuur. En wat is het dan mooi om gebruik te maken van jonge inheemse boompjes, die door onze natuur zelf wordt voortgebracht. Ik ben blij met zo’n initiatief van Meer Bomen Nu en met alle vrijwilligers die dat mogelijk maken,” aldus de Brabantse gedeputeerde.

Meer over het initiatief op de site van de provincie Brabant: https://bit.ly/3IQyB0D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *