In Amsterdam worden dit jaar 1.795 oude laadpalen in de stad vervangen door nieuwe. ”Het laadnetwerk blijft op die manier betrouwbaar”, aldus de gemeente. De tarieven voor het opladen zijn wel gestegen. ”Dit komt vooral door de stijgende energieprijzen en de verhoging van de BTW van 9 naar 21 procent.”

Amsterdam heeft ruim 3.000 openbare laadpalen. Dat komt neer op 6.000 laadpunten. De oudste laadpalen zijn inmiddels  toe aan vervanging. De eerste werd al in 2009 geplaatst. Intussen gaat het plaatsen van nieuwe extra laadpalen onverminderd door. Zo blijft het netwerk groeien. In 2022 kon iedereen nog zijn mening geven over nieuwe locaties voor toekomstige laadplekken.

Stapsgewijs

Dit jaar neemt het bedrijf Equans 2535 van de laadpalen over die door Vattenfall zijn geplaatst. Het bedrijf gaat 1.795 daarvan vervangen. Dit gaat stapsgewijs. De oudste laadpalen zijn als eerste aan de beurt. De overige 740 laadpalen krijgen een opknapbeurt. ”Het vervangen van een laadpaal duurt, net als de opknapbeurt, maximaal een dag. De laadpaal is die dag niet te gebruiken. Maar er zijn altijd voldoende andere laadvoorzieningen in de buurt”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam: https://bit.ly/3X6KsvL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *