Wie in de loop van dit voorjaar in Rotterdam afval niet goed in de container plaatst, kan een boete krijgen van een controleur huisvuil. Deze controleurs zijn reinigers met een extra opleiding. Zij mogen optreden als er afval naast de container staat of bijvoorbeeld klem zit in de container.

”Afval naast containers is een ergernis voor veel Rotterdammers. Het zorgt voor ongemak, trekt plaagdieren aan en geeft een onaantrekkelijk straatbeeld. In het coalitieakkoord staat daarom een aantal maatregelen tegen deze vervuiling, waaronder het opleiden van reinigers tot controleur huisvuil. Deze controleurs kunnen dan direct optreden als er afval op straat wordt gezet of als er bijvoorbeeld een zak of doos klem zit in de container”, zegt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. 

Eerder werd een proef gehouden in de gebieden Noord en Kralingen-Crooswijk. Hierbij handhaafde een aantal reinigers naast hun normale reinigingswerkzaamheden op het verkeerd aanbieden van papier- en kartonafval. De resultaten en ervaringen van deze proef waren positief. De hoeveelheid karton en papier naast de containers nam af. 

Meer over deze speciale controleurs is te lezen op de site van de gemeente Rotterdam: https://bit.ly/3Wg2lqJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *