Burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta heeft de eerste burgemeestersboom geplant achter de Nicolaikerk in Appingedam. Hij ontving bij zijn installatie een speciale schep van de gemeenteraad met de opdracht om een boom te planten. Deze schep is bedoeld voor elke burgemeester van Eemsdelta.

De bontbladige esdoorn (een Acer pseudoplatanus ‘Leopoldii’) is gekozen omdat deze goed groeit in dit gebied. Bovendien is de boom geschikt voor de grondsoort in de gemeente, windbestendig en passend in de parkachtige omgeving achter de Nicolaikerk. Ook levert ze een positieve bijdrage als drachtboom voor bijen.

Burgemeester Visser plant de bont-
bladige esdoorn achter de
Nicolaikerk. © Gemeente Eemsdelta.

Meer informatie kun je lezen op de site van de gemeente Eemsdelta: https://bit.ly/3H62Gbf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *