Na 35 jaar dienst te hebben gedaan in een oud kantoor van de provincie Gelderland, krijgen betonnen vloerplaten een tweede leven; ze komen in de nieuwbouw van de duurzame sporthal aan de Middachtensingel in Arnhem. Nog nooit eerder zijn complete betonplaten in deze omvang opnieuw gebruikt.

De betonplaten krijgen een tweede leven
© Provincie Gelderland

Alle materialen die bij de duurzame sloop van Prinsenhof A vrijkomen, krijgen een nieuw leven.. De provincie geeft op die manier invulling aan haar rol om de circulaire economie te stimuleren.

Bijna alle materialen krijgen een herbestemming: kozijnen, stekkerdozen, vloertegels. Maar het méést uniek is betonhergebruik. In totaal zat er zo’n 7.400 vierkante meter aan betonnen vloerdelen in het oude provinciale kantoorgebouw. Ook het overige deel van de betonnen vloerplaten wandelementen en kerndelen is bestemd voor nieuwbouw.

Het is een nieuwe manier van bouwen, waarbij nieuwbouw-opdrachtgevers ervaren dat oude betonplaten prima te demonteren zijn en in hun nieuwbouw passen.

Meer informatie is te lezen op de site van de provincie Gelderland via deze link: https://www.gelderland.nl/nieuws/2e-leven-voor-35-jaar-oude-gelderse-betonplaten?utm_source=twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *