Textielinzamelaar Sympany is erg tevreden over de samenwerking met de gemeente Assen; om dat aan te tonen, schonk het bedrijf een picknicktafel aan de gemeente. Deze is gemaakt van gebruikte kleding en plastic.

De tafel staat tegenover het Duurzaamheidscentrum, bij de Stadsboerderij. “Meer dan zeven jaar hebben we een goede relatie met gemeente Assen. Deze picknicktafel is onze blijk van waardering”, zegt directeur Erica van Doorn van Sympany.

“Kleding en plastic is onder druk en warmte tot korrels geperst en in een mal gegoten. Textiel dat niet meer gedragen of gebruikt kan worden, wordt op deze manier toch gerecycled. Dit heeft de toekomst. Eerder werd deze kleding namelijk verbrand. Opnieuw garens maken van afgedankte kleding om er weer nieuwe kleren van te maken, gebeurt nog te weinig. Daarvoor zijn nog veel technologische ontwikkelingen en investeringen nodig,” legt Van Doorn uit.

Meer informatie kun je lezen bij de gemeente Assen via deze link: https://www.assen.nl/sympathieke-actie-van-sympany

    

© Gemeente Assen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *