De organisatoren van evenementen in de gemeente Utrecht kunnen vanaf 15 januari een financiële bijdrage aanvragen voor activiteiten, die passen bij de ambities van de stad op het gebied van gezondheid en het karakter van de stad. Bovendien wil ze het fonds nieuw leven inblazen door organisatoren uit te dagen activiteiten te combineren, die vragen om innovatie en creativiteit. Utrecht wil hiermee nieuwe concepten in de stad toejuichen.

Volgens wethouder Eva Oosters is Utrecht een levendige stad, waar evenementen bij horen. ”We willen in Utrecht een diversiteit aan evenementen die niet alleen in de binnenstad, maar juist ook voor levendigheid in andere wijken zorgen. Met het nieuwe evenementenfonds stimuleren we die evenementen.”

Met het vernieuwde fonds wil Utrecht evenementen die innovatief en creatief zijn toejuichen. Ook voor organisatoren die nog niet altijd voldoende ervaring hebben om een evenement te organiseren. Daarom is er extra ondersteuning mogelijk.

Meer informatie bij de gemeente Utrecht: https://www.utrecht.nl/nieuws/nieuwsbericht-gemeente-utrecht/evenementenfonds-utrecht-stelt-gezondheid-en-wijken-centraal/

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *