De Groningse wijkwethouder Carine Bloemhoff heeft, uit handen van de kinderredactie, het eerste exemplaar van ‘Onze WereldKrant’ ontvangen. Deze Groningse kinderkrant is gemaakt voor en door kinderen uit de wijken Korrewegwijk en De Hoogte. De kleine redacteurs-in-spe bedachten de naam en schrijven de inhoud. Ook denken zij mee over de vormgeving. Na de zomervakantie verschijnt kinderkrant nummer twee.

De kinderkrant is een initiatief van Mooie Wijken; de wijkvernieuwing gemeente Groningen en GoeieBuurt. In Mooie Wijken staan de wensen van kinderen centraal. Zo worden bijvoorbeeld dromen van kinderen in de wijken verzameld en daar waar het kan gerealiseerd door het team Kinderdromen.

De enthousiaste redactie van de Kinderkrant. © Gemeente Groningen
De enthousiaste redactie van ‘Onze Wereldkrant.’ © Gemeente Groningen

Acht enthousiaste meiden

De redactie bestaat uit acht enthousiaste meiden uit De Hoogte en de Korrewegwijk. Zij zitten in groep 6, 7 en 8. Dit jaar verschijnen er, als pilot, twee exemplaren van ‘Onze WereldKrant’. Bij een succesvol resultaat en goede ontvangst van de krant, kijkt het team, samen met de redactie, wat de mogelijkheden zijn in 2022.

”Met deze krant wil Mooie Wijken eveneens bijdragen aan het leesplezier van kinderen en daardoor aan hun taalontwikkeling; uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat veel kinderen een leesachterstand hebben”, legt de Groningse wethouder uit.

”Groninger wijkvernieuwing is niet alleen woningen vernieuwen en verbeteren, maar ook het in samenhang aanpakken van thema’s als armoede, groen en buitenzijn, een veilige buurt, positief opgroeien en prettig, duurzaam en gezond wonen. Wijkbewoners, ondernemers, woningcorporaties, WIJ-teams, scholen, politie, gemeente en vele andere partijen bouwen en werken gezamenlijk aan deze aanpak.”

GoeieBuurt is een bewonerscoöperatie voor de Korrewegwijk en De Hoogte in Groningen. Samen met buren maken zij de wijk mooier en leuker: “Voor en door de wijk”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *