Oktober is elk jaar de Maand van de Mentor. Mentorschap Nederland en de regionale stichtingen Mentorschap houden ook nu weer een wervingscampagne voor het werven van nieuwe mentoren; de vraag naar mentoren blijft namelijk groeien. Tegelijkertijd zetten Mentorschap Nederland en de elf regionale stichtingen Mentorschap hun mentoren in het zonnetje.mentorschap

Om mentoren te werven is op 1 oktober een radiocampagne begonnen; op NPO Radio 1, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 en een aantal lokale omroepen zijn met enige regelmaat radiospotjes te horen.

Radio Amathusia

Ook bij Radio Amathusia, een duurzaam geluid uit Gasselte in een duurzame gemeente Aa en Hunze, is geregeld een van de spotjes te horen. Weliswaar is deze community-omroep slechts een paar uurtjes ‘in de lucht’, op 6005 kHz en via de webradio van hollandspalet.nl, maar we vinden het zo’n goed doel, dat we graag onze medewerking verlenen.

Niet alleen in oktober; Radio Amathusia heeft namelijk toestemming gekregen om in ieder geval tot eind september 2021 een van de spotjes uit te zenden.  En we zijn blij dat Radio Amathusia op deze manier een kleine bijdrage kan en mag leveren.

Alleen dit jaar al is het aantal cliënten, dat een mentor heeft aangevraagd via de regionale stichtingen Mentorschap gegroeid van 2.600 in 2019 naar 3.100. Mentorschap Nederland is ook in deze bijzondere periode op zoek naar nieuwe mentoren, die kwetsbare mensen helpen te beslissen over hun verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Uitdagingen

Deze tijd van corona brengt extra uitdagingen met zich mee voor mentoren van kwetsbare personen. Ook daarvoor wordt met deze campagne aandacht gevraagd. Caroline Verkerk, directeur van Mentorschap Nederland: “In deze onzekere coronaperiode hebben onze mentoren de meerwaarde van het mentorschap laten zien. Ze worden uitgedaagd creatief te handelen om het mentorschap goed te blijven uitvoeren.”

Mentorschap Nederland doet daarom – samen met collega-brancheorganisaties en met ondersteuning van de voorzitter van de expertgroep Curatele Bewind en Mentorschap (CBM) van de Rechtspraak – een beroep op de Rijksoverheid om mentorschap toe te voegen aan de lijst met vitale beroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *