Amathusia 'Schoonheid is wat je geest ervan maakt' (David Hume)
 • Een duurzaam geluid uit Aa en Hunze …

  0
  scissors
  juli 31st, 2020Geert WilkensBroadcast, Duurzaam, Juridisch, Media, muziek, Sociaal, Werk

  Radio Amathusia, een duurzaam geluid uit Gasselte in een duurzame gemeente Aa en Hunze, is er ook dit eerste weekend van augustus weer op de zondagavond, van 19.00 tot 20.00 uur op de 6005 kHz in de 49-meterband.

  De community-omroep is er bovendien op hetzelfde tijdstip via de webradio van Hollands Palet én op maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Bovendien zit Radio Amathusia, binnen de programmering van Hollands Palet, op de kabel van Den Haag Totaal en op DAB+ in een groot deel van Zuid-Holland.logo radio Amathusia-01

  Radio Amathusia brengt weer een groot aantal duurzame nieuwtjes uit en voor Nederland. Te veel om deze allemaal op deze plek te noemen en daarom doen we dat ook niet. Gewoon luisteren dus naar de 272ste aflevering.

  De eventueel in de uitzending genoemde activiteiten zijn onder voorbehoud als gevolg van maatregelen om het corona-virus te beteugelen.

  Behalve veel duurzame berichten, hoor je bij Radio Amathusia bovendien platen die niet zo vaak worden gedraaid en waar soms het stof een beetje af moet. Deze zorgen eveneens met enige regelmaat voor positieve reacties van luisteraars, zelfs van andere, buitenlandse, omroepen. In het eerste halfuur ligt de nadruk op muziek van Nederlandse (of Vlaamse) bodem; in het tweede halfuur gaan we de grens over.

  Henk Elsink

  Deze keer kun je in het eerste halfuur ook luisteren naar Henk
  Elsink en Altijd Braaf en Goed:

   

  Canned Heat

  In het tweede halfuur draaien we onder meer een plaat van Canned Heat: Going up the country:

   

  Ieke Andree

  Ongeveer halverwege de uitzending is er weer een ‘nadenkertje’ van Ieke Andree, geproduceerd door Trans World Radio. Ieke heeft het deze keer over ‘spijkers.’ Je kunt het hier alvast beluisteren, ‘ingeluid’ door de klok van het Witte Kerkje in Gasselte:

   

  Uiteraard volgen we als officiële Nederlandse omroep ook de ontwikkelingen rond het corona-virus. Radio Amathusia levert een bijdrage met dit spotje van de Rijksoverheid:

  Voor het samenstellen van deze uitzending is onder meer gebruik gemaakt van onderstaande (audio-) producties:

  Woonplus Schiedam: Zuid-Holland, woningcorporatie Woonplus en de gemeente Schiedam maken samen de wijk Groenoord aardgasvrij.

  Facebook gemeente Aa en Hunze:  Wat kan er allemaal in de groene kliko en wat wordt er van gemaakt?

  Provincie Noord-Holland: Biodiversiteit bermen versterken met kriskras maaien: sinusmaaien.

  Radio Amathusia is ‘doelgroep-radio’ op de korte golf met toestemming van het Commissariaat voor de Media onder licentienummer 705708 .

  Reacties zijn welkom via het mailadres radioamathusia@gmail.com

  6005 khzRadio Amathusia is zondag van 19.00 tot 20.00 uur  te horen op de 6005 kHz, in de Europaband, via het zenderpark van Shortwaveservice in het Duitse Kall-Krekel.

  Deze Nederlandstalige uitzending heeft op zondag zendtijd gekregen tussen vele andere internationale omroepen op de 6005 kHz, zoals de Zwitserse omroep SRF en Radio Belarus.

  Onderstaand een overzicht.

  6005 kHz Sonntag

  09:00-11:00 Radio Belarus (dt)

  11:00-12:00 Radio Ukraine International(dt)

  12:00-12:30 Radio Slowakei International(dt)

  12:30-13:00 SRF Rendez-Vous(dt)

  13:00-13:30 Radio SlowakeiInternational(en)

  13:30-14:00 Radio Slowakei International(fr)

  14:00-14:30 Voice of Mongolia(en)

  14:30-15:00 Radio Tirana(en)

  15:00-15:30 Radio Slowakei International(dt)

  15:30-16:00 Radio Slowakei International(fr)

  16:00-16:30 Radio Slowakei International(es)

  16:30-17:00 Radio Slowakei International(en)

  17:00-17:30 Polskie Radio (dt)

  17:30-18:00 Radio Slowakei International(en)

  18:00-19:00 SRF Echo der Zeit(dt)

  19:00-20:00 Radio Amathusia(nl)

  20:00-21:00 Radio Belarus(en)

  21:00 Sendeschluss

  Alle uitzendingen op de diverse frequenties van Shortwaveservice zijn terug te vinden via deze link.

  De ontvangst in Nederland op de 6005 kHz is meestal goed, maar je kunt de uitzending ook prima beluisteren via de stream van Shortwaveservice.com. Rechtsboven zie je bij ‘Online Hören’ enkele frequenties zoals onder meer 6005; klik deze aan.Shortwaveservice

  Bovendien is Radio Amathusia te ontvangen via de Wide Band WebSDR van de Universiteit Twente. De frequentie 6005 invoeren en de lettercombinatie AM.

  Hollands Palet

  Het programma van Radio Amathusia is zondag eveneens vanaf 19.00 uur te horen via de webradio van Hollands Palet met een herhaling op maandag om 13.00 uur en bovendien via de kabel van Den Haag Totaal. Alle programma’s van Hollands Palet staan in het overzicht.

  Uitzending gemist

  Door de samenwerking met Hollands Palet die op haar beurt afspraken maakte met Den Haag Totaal, heeft ook Radio Amathusia er een leuke en nuttige functie bijgekregen. Je kunt de uitzendingen van Radio Amathusia namelijk terug luisteren of downloaden. Dus als je een programma hebt gemist, dan is dat geen probleem.

  Ga daarvoor naar de website van Den Haag FM, www.denhaagfm.nl, scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op ‘uitzending gemist’. Maak op de pagina ‘Uitzending gemist’ de keuze: Den Haag Totaal, voer de dag, maand, jaar en de tijd in en klik op de button: Zoek uitzending. Wanneer je de uitzending hebt gevonden, kun je met de rechter muistoets de uitzending ook opslaan. Radio Amathusia is er dus bij Hollands Palet iedere zondag om 19.00 uur en iedere maandag om 13.00 uur.

  Advies van Kees

  De uitzending op zondagavond wordt op de webradio van Hollands Palet voorafgegaan door het muziekprogramma Vlaams Palet; presentator Kees Rooke adviseert met enige regelmaat om gewoon te blijven luisteren:

   

  Een aantal luisteraars steunt Radio Amathusia door zo af en toe geld op de bankrekening van deze omroep bij de duurzame bank, ASN-bank, over te maken. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, want ook al zijn we maar een klein community-station, het ‘in de lucht houden’ van deze omroep kost geld.

  Gratis sponsoren

  sponsorkliksDaarom goed nieuws: je kunt Radio Amathusia nu sponsoren zonder dat het je één cent kost, helemaal gratis dus, en dat kan via Sponsorkliks.

  Geef Radio Amathusia aan als te sponsoren doel en vervolgens kun je je artikelen kopen via een van de vele tientallen, betrouwbare, webwinkels, zoals je misschien wel vaker doet. Het kost je niets extra’s, maar je steunt daarmee Radio Amathusia. Gewoon doen dus!

  Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a reply