Amathusia 'Schoonheid is wat je geest ervan maakt' (David Hume)
 • Gemeente Groningen stimuleert ‘fietsparkeren’

  0
  scissors
  november 12th, 2018Geert WilkensDuurzaam, Media, Sociaal, Werk

  De campagne die in Groningen het beter ‘fietsparkeren’ in de binnenstad moet stimuleren krijgt de komende twee weken een vervolg. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!

  fietsheld”Goed fietsparkeren in de binnenstad komt de toegankelijkheid, de veiligheid en een aantrekkelijk stadsbeeld ten goede”, zegt een woordvoerster van de gemeente Groningen. ”De meeste fietsers parkeren hun fiets op de juiste manier, maar er zijn nog te veel fietsers die hun fiets slordig en fout parkeren. Gedragsverandering is, afgezien van extra parkeerplekken, een belangrijk onderdeel van de oplossing om de overlast te verminderen.”

  Op verschillende drukke plekken wordt de komende weken (op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag) aangegeven wat het verschil is tussen goed en fout parkeren. Dat gebeurt met grote infoborden, markeringsstrepen en de inzet van fietsstewards. De interactieve website www.fietsheld.nl – het broertje van www.fietsaso.nl – is onderdeel van de campagne. #Fietshelden die het goed doen, krijgen een goudkleurig zadelhoesje, dat fietsers keer op keer herinnert aan hun goede gedrag.

  Tijdens de campagne worden extra veel fietswrakken opgeruimd en weesfietsen gelabeld; op de trottoirs ontstaat op die manier extra fietsparkeerruimte. Ook komt er een tijdelijke ‘pop up-fietsenstalling’ op de plek waar eerst auto’s stonden geparkeerd, allereerst bij de Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep.

  De gemeente verkent ondertussen de mogelijkheden van grootschalige (inpandige of ondergrondse) stallingen op strategische plekken. ”De vele extra geplaatste rekken op diverse plekken in de binnenstad bewijzen ondertussen hun nut”, aldus de woordvoerster van de gemeente Groningen.

  Tags: , ,

Leave a reply