Amathusia 'Schoonheid is wat je geest ervan maakt' (David Hume)
 • Groene Peperprijs Snackbar van de Toekomst

  0
  scissors
  november 5th, 2018Geert WilkensDuurzaam, Media, Sociaal, Werk

  Snackbar van de Toekomst is dit jaar winnaar geworden van De Groene Peperprijs. Ze kreeg de prijs uitgereikt door de wethouder Duurzaamheid, Mattias Gijsbertsen. Dat gebeurde tijdens het festival Let’s Gro. De prijs is een initiatief vanuit de gemeente Groningen en bedoeld om innovatieve voedselprojecten een steuntje in de rug te geven. Het is de derde keer, dat de prijs werd uitgereikt. De Snackbar van de Toekomst ontving een cheque van € 1.000,- en krijgt hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief.

  Wethouder Gijsbertsen tijdens de prijsuitreiking: “Voedsel is een belangrijk thema in de stad en raakt veel andere thema’s. Bijvoorbeeld armoedebeleid, (jeugd)zorg of leefbaarheid. Het is belangrijk, dat er aandacht is voor de duurzame productie en distributie van gezonde voeding. Bovendien levert dit ook werkgelegenheid op in de noordelijke regio en stimuleert het innovatie.”

  Op de foto van links naar rechts: Marco Agema (plus dochter), wethouder Mattias Gijsbertsen en Mathijs Niehaus. © Gemeente Groningen

  Op de foto van links naar rechts: Marco Agema (plus dochter), wethouder Mattias Gijsbertsen en Mathijs Niehaus. © Gemeente Groningen

  De Groene Peperprijs is een initiatief vanuit het Europese voedselproject REFRAME en de gemeente Groningen. Deze partijen werken hard aan het stimuleren van het Midden- en Kleinbedrijf om te zoeken naar mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens.

  Streekproducten

  Op deze manier wordt de regionale economie gestimuleerd en verduurzaamd. Door het verkorten van de voedselketens, wordt de CO2-uitstoot verminderd en het levert bovendien gezonde en smakelijke streekproducten op voor de consument.

  Snacks vormen in Nederland een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijkse eetpatroon. De Snackbar van de Toekomst is een platform waar verschillende partijen bij elkaar komen om samen nieuwe snacks te ontwikkelen. Snacks die niet alleen lekker zijn, maar waarvan de productie, distributie en bereiding leidt tot minder verspilling en vervuiling.

  De Snackbar van de Toekomst organiseert evenementen waar geïnteresseerde partijen samen kunnen ontdekken, experimenteren en leren. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens festivals, op scholen en bij bedrijven. Ook digitaal kunnen geïnteresseerde partijen kennismaken met nieuwe producten en hun duurzame netwerk vergroten.

  Meer informatie is te vinden op: Snackbar van de toekomst of www.facebook.com/snackbarvandetoekomst/

   

  Tags: , , ,

Leave a reply