Inwoners van Groningen kunnen voor het wegbrengen van hun grofvuil een gratis bakfiets gebruiken. Het is een extra service van de gemeente in het streven om de stad schoon te houden en zwerfvuil tegen te gaan.

Bewoners van Groningen kunnen grofvuil vier keer per jaar gratis afleveren bij de twee  afvalbrengstations in de stad. Zij mogen  het grofvuil ook tegen betaling laten ophalen door de gemeente, Stichting Werkpro of Voordelig Vervoerd. Mensen zonder auto of rijbewijs kunnen nu met deze gratis leen-bakfiets grofvuil naar het afvalbrengstation brengen zonder bijkomende kosten.

Wethouder Joost van Keulen gaf het startsein voor de gratis bakfietsen. ©Erik Brand
Wethouder Joost van Keulen gaf het startsein voor de gratis bakfietsen. © Erik Brand

Wethouder Joost van Keulen: ”We willen allemaal graag een schone en veilige stad. We zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor het op de juiste wijze opruimen van ons afval. Wij bieden als gemeente de faciliteiten: wij halen opval op en zorgen dat  de afvalbrengstations beschikbaar zijn. Ik ben blij, dat we de bakfietsen nu als extra service kunnen aanbieden.”

Inwoners die een bakfiets willen gebruiken voor het wegbrengen van grof vuil, kunnen deze reserveren bij de Stadswerkplaats aan het A-Kerkhof. Daar krijgen zij ook een verklaring ‘gebruik bakfiets grofvuil’ mee. Deze verklaring kunnen zij laten ondertekenen op het afvalbrengstation en bij terugkomst weer afgeven aan de Stadswerkplaats.

De kosten voor de huur van de bakfietsen worden dan doorberekend aan de gemeente. Eind dit jaar komen behalve de reguliere bakfietsen ook twee elektrische bakfietsen beschikbaar voor het wegbrengen van grofvuil. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *