Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk gaf het startsein voor het plaatsen van 52 nieuwe bushokjes in de hele provincie Groningen. Ze deed dat door een monumentale abri over te dragen aan de directeur van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand. Directeur Bart Bekkering nam met veel enthousiasme de betonnen abri in ontvangst. Het betonnen bushokje krijgt in het museum een nieuwe bestemming en blijft daardoor als cultureel erfgoed bewaard.

In de nieuwe abri’s die vanaf dit najaar langs de Groninger wegen komen, kunnen reizigers zitten en ze worden bovendien beschermd tegen diverse weersomstandigheden. ”Daarmee worden deze overstappunten comfortabel voor de reizigers”, zegt de Groningse gedeputeerde. ”Het plaatsen van deze abri’s is onderdeel van onze ambitie om bushaltes op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Ook worden verbeteringen aangebracht voor een goede looproute, een veilige halte en fietsenstallingen.”

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk tijdens de overdracht van de monumentale abri. © Alex Wiersma
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk tijdens de overdracht van de monumentale abri. © Alex Wiersma

Het gaat om opnieuw gebruikte abri’s die volledig opgeknapt zijn. Het is daarmee een duurzaam en dus slim en groen initiatief.

De provincies Groningen en Drenthe werken samen met de gemeenten, het OV-bureau en de vervoerders om het reizen van deur tot deur snel en gemakkelijk te maken. De samenwerkende partijen zetten zich in voor een goed vervoersnetwerk, zodat reizigers overal met de trein, auto, bus, fiets en te voet kunnen komen.

”De overstappunten in dit netwerk zijn hierbij erg belangrijk. De provincie en de gemeenten maken daarom werk van het opwaarderen van de overstappunten zoals de hubs, P+ R’s, carpoolplaatsen en bushaltes”, legt gedeputeerde Gräper uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *