energieTien sportverenigingen in Assen zetten de verlichting van hun buitensportvelden om naar energiezuinige ledlampen. Ze kaartten die wens vorig jaar aan bij de gemeente; een belangrijk deel van de energierekening bestaat immers uit kosten voor de buitensportverlichting.

De gemeenteraad van Assen besloot positief over de investering die daarvoor nodig is. Sportvereniging Achilles 1894 had de eer om de eerste ledlampen er in te draaien. De overige sportverenigingen die overgaan op ledverlichting zijn: FC Assen, Asser Boys, vv LTC, ACV Assen, VV LEO, AAC’61, ATV De Hertenkamp, TC Amelte en TC NAM.

”De komende maanden worden alle tien sportverenigingen voorzien van de zuinige lampen”, legt een woordvoerder van de gemeente Assen uit. ”In december krijgen de velden van ACV als laatste nieuwe ledverlichting.”

”De verlichting is eigendom van de gemeente en wordt ook beheerd en onderhouden door de gemeente, maar de verenigingen betalen de energierekening. Dankzij de energiezuinige verlichting kan minimaal dertig procent energie bespaard worden. Ook de onderhoudskosten voor de gemeente gaan flink omlaag. De verenigingen betalen 15 procent van de investeringskosten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *