Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen heeft een deel van de Slimme fietsroute West in Groningen officieel geopend. Hij deed dat ter hoogte van de Herman Colleniusstraat 18 door een mal met oplosbare verf te spuiten met het logo van Fietsstad 050.

Na diverse ontwerprondes bleek, dat de herinrichting van de Herman Colleniusstraat de beste maatregel was voor de Slimme Westroute West; het overige deel van de route kan gebruik maken van de bestaande (fiets) infrastructuur.

© Johan Dijkema
© Johan Dijkema

”Uiteindelijk zijn drie varianten voor de herinrichting gepresenteerd aan de bewoners en de wijkraden. De input die hier is opgehaald heeft geleid tot een ontwerpoplossing met een aangepast wegprofiel en verhoogd parkeren”, zegt een woordvoerster van de gemeente Groningen.

”De gemeente Groningen is enkele jaren geleden begonnen met de zogenaamde Slimme Routes.  Het doel van deze routes is om de fietsers vanuit de binnenstad richting Zernike Campus en terug te leiden via aantrekkelijke fietsroutes op het gebied van veiligheid, comfort en snelheid. In de praktijk komt dat neer op goed aangelegde fietspaden met zo weinig mogelijk (scherpe) bochten, verkeerslichten en onoverzichtelijke situaties en oversteken.”

Inmiddels zijn er twee Slimme Routes in Groningen: de Slimme route West (via het Jaagpad) en de Slimme Route Oost (via Park Selwerd).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *