Het campagneteam Groen Licht is zondag 27 mei te vinden op The Healthy Market in Groningen. Wie wil, kan tussen 11.00 en 17.00 uur op de Vismarkt op een fietsparcours ervaren wat bijvoorbeeld appen op de fiets doet met je eigen gedrag.

Appen tijdens het fietsen. Een gesprek voeren als je samen door de stad fietst. Te veel bezig zijn met je kind dat naast je fietst. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren die dit op kan leveren. Toch zijn er als gevolg hiervan nog te veel ongelukken. Vorig jaar kwamen er zelfs meer fietsers dan automobilisten om in het verkeer.

Appen op de fiets zorgt voor veel afleiding en ongelukken. © Verkeerswijzer Groningen
Appen op de fiets zorgt voor veel afleiding en ongelukken. © Verkeerswijzer Groningen

De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam zondag 27 mei bij The Healthy Market in het centrum van de stad Groningen. Er staat een speciaal ontwikkeld fietsparcours, dat op deze plek de Nederlandse primeur krijgt.

Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur meedoen aan een fietsparcours. Er worden verschillende situaties nagebootst waarin je wordt afgeleid waaronder door het gebruik van je telefoon of wanneer je onderweg een praatje maakt. ”Deelnemers ervaren op deze manier zelf de gevolgen hiervan. Door het zelf te ervaren is de kans, dat je voortaan ander gedrag vertoont veel groter”, zeggen de initiatiefnemers.

Op de website groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar ook online de belofte ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. ”Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.”

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen; dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *