OOG TV in Groningen begint maandag 21 mei een nieuw tv-seizoen van de serie ‘GoudGroen’; deze tiendelige serie gaat over Stadjers, en dit jaar ook Tenboersters, die goed bezig zijn met tuin, woning en voedsel. Ze maken vrijwel iedere aflevering een mooie groene, bloeiende tuin van hun tegeltuin.

In alle afleveringen zijn gesprekken met huiseigenaren die energiebesparende en opwekkende maatregelen aan hun woning hebben toegepast. Ook worden onder meer initiatieven getoond van mensen die duurzaam met voedsel omgaan.

”We laten dat allemaal graag aan een groter publiek zien. Ter inspiratie, maar ook gewoon om te weten wat er allemaal voor geweldige dingen gebeuren in je eigen stad en ommeland”, zeggen de makers van de serie.

Dankzij 'Operatie Steenbreek' komen er ook meer groene tuinen. © Gemeente Groningen
Dankzij ‘Operatie Steenbreek’ komen er ook meer groene tuinen. © Gemeente Groningen

Erg actueel is ook de ‘Operatie Steenbreek Groningen.’ Er zijn volgens de makers van GoudGroen gewoon te veel betegelde particuliere tuinen. Alle tuinen beslaan meer dan de helft van het oppervlak van de stad. Als het – telkens meer- regent, kan het regenwater de grond niet intrekken en watert alles af op de putten, met ondergelopen kelders en overstromingen op straat tot gevolg.

”Groene tuinen en daken zijn goed voor onze stadsnatuur. En voor onszelf: onderzoeken wijzen uit dat mensen die in een groene omgeving verblijven, gelukkiger zijn dan tussen stenen.”

De 10-delige tv-serie GoudGroen is vanaf maandag 21 mei iedere week te zien bij OOG TV, vanaf 17.30 uur, en wordt ieder half uur herhaald.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *