De 69ste editie van Keukenhof is vandaag geopend. Thema van Keukenhof 2018 is Romantiek in Bloemen. In het park bloeien veel vroegbloeiers en het Willem Alexander-paviljoen toont nu al meer dan vijfhonderd soorten bloeiende tulpen. Het park is vanaf donderdag 22 maart voor het publiek geopend.

Romantiek en bloemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het historisch lentepark is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In het romantische bloemenmozaïek zijn 50.000 bollen in twee lagen geplant.

Bovendien zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Romantiek. Ook is een van de inspiratietuinen aan het thema gewijd en wordt er met mode invulling gegeven aan de orchideeën- en anthuriumtentoonstelling in het Beatrix Paviljoen.

Het openingsprogramma stond in het teken van de Romantiek. © Keukenhof
Het openingsprogramma stond in het teken van de Romantiek. © Keukenhof

Het openingsprogramma stond geheel in het teken van de Romantiek met een optreden van Romeo en Julia. Paul Rem, kunsthistoricus en conservator van Paleis ’t Loo nam de genodigden mee in de tijd van de Romantiek. Met het voordragen van een speciaal voor de Keukenhof geschreven lentegedicht heeft Ester Naomi Perquin, Dichter des Vaderlands, het park geopend.

De verwachting is dat meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht bij de sluiting op 13 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *