Volkstuinvereniging Rolde heeft 500 euro geschonken aan de voedselbank in de Drentse gemeente Aa en Hunze. Erelid Herman Alberts overhandigde de donatie aan Jakob van der Heide van de voedselbank bij de vestiging in Gieten.

Alberts zwaaide af als bestuurslid, werd daarbij benoemd tot erelid en kreeg 500 euro cadeau, bestemd voor een goed doel. Hij koos voor de voedselbank waar de Volkstuinvereniging Rolde al een jaar of vijf mee samenwerkt.

Erelid Herman Alberts (vierde van links) van de Volkstuinvereniging Rolde overhandigt de 500 euro aan Jakob van der Heide van de voedselbank onder het toeziend oog van vrijwilligers van de voedselbank en penningmeester Lammert Darwinkel van de Volkstuinvereniging Rolde. © Erik Riensema
Erelid Herman Alberts (vierde van links) van de Volkstuinvereniging Rolde overhandigt de 500 euro aan Jakob van der Heide van de voedselbank onder het toeziend oog van vrijwilligers van de voedselbank en penningmeester Lammert Darwinkel van de Volkstuinvereniging Rolde. © Erik Riensema

De zestig tuinders in Rolde oogsten door het jaar heen altijd veel meer dan ze zelf op kunnen en schenken dit aan de voedselbank. Die komt in het oogstseizoen twee keer per week de gezonde producten ophalen bij het volkstuincomplex.

Jakob van der Heide is blij met deze samenwerking en hoopt dat andere volkstuinverenigingen het goede voorbeeld van Rolde – en dat van particuliere tuinders uit de gemeente Aa en Hunze – volgen. ”Het is belangrijk dat de cliënten van de voedselbank gezonde en verse producten krijgen”, zo wordt benadrukt.

”De extra bijdrage van 500 euro wordt volledig besteed aan de inkoop van groente en fruit. In deze tijd van het jaar wordt er uiteraard (bijna) niets geoogst en moeten de gezonde producten worden ingekocht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *