De ongeveer 53.000 internationals in het Noorden hebben nu hun eigen nieuwssite. ‘The Northern Times’ zet elke dag de belangrijkste nieuwsfeiten uit het Noorden op een rijtje voor de expats, studenten en kenniswerkers uit het buitenland. Ook is er ruimte voor de Nederlandse cultuur, lifestyle, human interest, onderwijs en de kansen in de noordelijke zakenwereld.

Het idee voor The Northern Times is al een paar jaar oud. ”Uit een rondgang onder internationals bleek, dat ze meer over de regio willen lezen en dan het liefst in het Engels”, zegt Karen Prowse namens het International Welcome Center North (IWCN), een van de initiatiefnemers van de nieuwssite. ”Daar zijn we dus mee aan de gang gegaan.”

In het Noorden wonen en werken ongeveer 53.000 zogeheten niet-Nederlanders. Het gaat daarbij voor een groot deel ook om kenniswerkers en internationale studenten. Volgens het IWCN, dat de expats helpt met informatie en bijvoorbeeld hun visum, stijgen die aantallen nog elk jaar. ”Dat geeft ook aan dat de behoefte aan een Engelstalige nieuwssite groeit”, zegt Prowse.Engelse site

The Northern Times heeft elke dag een overzicht van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen in het Noorden, waaronder ook economisch nieuws. Bij de lancering van de site was er aandacht voor de aardbevingen in Groningen, de tentoonstelling ‘The American Dream’ in het Drents Museum en Leeuwarden als de culturele hoofdstad van Europa.

Op de site is echter ook plek voor uitgaanstips, interviews met internationals over hun ervaringen in het Noorden en de Nederlandse cultuur en gewoonten. ”Bovendien willen we laten zien welke kansen internationals hebben op zakelijk gebied”, zegt Prowse.

Doel is om van de site een bindmiddel te maken voor de internationals. Vanzelfsprekend kunnen ze via sociale media reageren op de artikelen. ”Maar het zou ook mooi zijn als The Northern Times een soort van visitekaartje voor het Noorden wordt”, legt redacteur Matthijs van Houten uit. ”We hopen dat de internationals het noordelijke nieuws gaan delen met hun achterban in het buitenland. Stel je toch eens voor dat Tesla wel naar het Noorden komt, dan zetten we het Noorden ook in het buitenland op de kaart.”

De nieuwssite wordt gemaakt door het International Welcome Center North, het Groningse Persbureau Tammeling en de Amerikaanse journaliste Traci White. De site wordt ondersteund door het grote project Top Dutch Talent, waarbij grote noordelijke organisaties zich richten op het binnen halen van meer internationaal talent.

De website is inmiddels live via het adres northerntimes.nl  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *