Wethouder Joost van Keulen van Groningen heeft het startsein gegeven voor het project ‘Stadspark draagt bij aan een klimaatbestendige stad.’ Hij deed dat door met een oude vrachtwagen de eerste vracht zand te lozen.

Het Stadspark speelt een belangrijke rol bij de afvoer van regenwater uit de verharde gebieden rondom het park. Omdat afvalwater en regenwater steeds meer worden gescheiden is er een betere structuur nodig voor het regenwater.

Wethouder Van Keulen stort de eerste vracht zand.
Wethouder Van Keulen stort de eerste vracht zand. ┬ę Henk Tammens

Het Stadspark is op dit moment nog niet geschikt voor deze functie. De gemeente Groningen begint daarom met het project ‘Stadspark draagt bij aan een klimaatbestendige stad.’ Dit project zorgt ervoor dat de waterverbindingen in het Stadspark weer goed gaan functioneren met de opvang en zo nodig afvoer van schoon regenwater.

Ook worden natuurvriendelijke oevers in een deel van het park aangelegd en diverse bospaden hersteld. Ook komt er een nieuw fietspad dat tevens toegankelijk is voor onderhoudsvoertuigen. De werkzaamheden zijn voor komende zomer afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *