Hemmala Sheerbahadoersing wordt per 1 februari de nieuwe directeur van de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG). Zij volgt Peet de Graaf op, die na het vertrek van directeur Grietje Kalfsbeek in mei 2017 als interim directeur aangesteld is.

Wethouder Herwil van Gelder (van de Groningse gemeente De Marne en portefeuillehouder Jeugdzorg (Dagelijks Bestuur PG&Z), zegt verheugd te zijn over de benoeming van Sheerbahadoersing: ”Het is een moeilijke zoektocht geweest naar de juiste persoon voor deze functie. Het moest iemand zijn, die de gemeentewereld én de zorgwereld begrijpt en zich met statuur in een dynamisch speelveld kan bewegen.”

Hemmala Sheerbahadoersing.
Hemmala Sheerbahadoersing.

Hemmala Sheerbahadoersing is sinds 2005 werkzaam bij Menzis, waar zij begon als advocaat. Sinds 2010 is zij manager op verschillende afdelingen geweest, vanaf 2014 senior-manager Participaties. In deze rol was zij eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle zorg én de uitvoering van de eerstelijnhuisartsenzorg voor een kwetsbare doelgroep. Ze kijkt ernaar uit om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een nieuwe fase van ontwikkeling van zowel de organisatie als van de jeugdhulp.

De RIGG is door de Groninger gemeenten opgericht om hen te ondersteunen bij de uitvoering van de jeugdhulp; deze verantwoordelijkheid is vanaf 1 januari 2015 neergelegd bij de gemeenten. De voornaamste taken van de RIGG zijn de inkoop van de niet-vrij toegankelijke jeugdhulp (inclusief contractbeheer), berichtenverkeer, monitoring van financiën en advisering op kwaliteit van de uitvoering van jeugdhulp door gemeentelijke basisteams en jeugdhulpaanbieders.

De RIGG bestaat uit een team van vaste medewerkers en beleidsambtenaren vanuit het beleidsterrein Jeugd en is een tijdelijke uitvoeringsorganisatie (tot 2021) onder de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid & Zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *