In de gemeente Groningen wonen 17.000 huishoudens met een laag inkomen. In de stad groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. Om deze armoede te verlichten begint de gemeente daarom met de campagne ‘Mooi Meegenomen.’

Wethouder Mattias Gijsbertsen reikt vrijdag 24 november officieel het eerste exemplaar van de gids ‘Mooi Meegenomen’ uit. Dat gebeurt ’s middags bij het WIJ-team in wijkcentrum ’t Dok in Lewenborg.Groningen

In de gids staan 39 regelingen en voorzieningen waar inwoners van Groningen met een laag inkomen en weinig geld mogelijk recht op hebben. ”Door gebruik te maken van deze extra’s kunnen mensen veel geld besparen en dat is toch mooi meegenomen”, laat een woordvoerster van de gemeente weten.

De gids is daarna te verkrijgen bij het Gemeentelijk Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en bij het WIJ-team in de buurt. Alle regelingen en extra’s staan ook op de website gemeente.groningen.nl/minimaloket . Mensen die graag wat hulp willen bij het aanvragen kunnen terecht bij de gemeente of het WIJ-team in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *