Op 3 oktober sluit een nieuwe SDE- (Subsidie Duurzame Energie) ronde van 12 miljard euro. Bedrijven krijgen hiermee de kans om zichzelf te verduurzamen en het levert, zo is de bedoeling, serieuze rendementen op. Bedrijven kunnen zich nog tot 3 oktober inschrijven.

Marco van Veen, eigenaar van SolarNRG: ”Aan een subsidie zonder panelen heb je niks, maar aan panelen zonder subsidies ook niet. Het één versterkt het ander. Dit jaar hebben we in maart veertien SDE-subsidie-aanvragen ingediend en die zijn voor 100 procent gehonoreerd.”

Herwi Rijsdijk (directeur van ABC Westland) en Marco van Veen (directeur van SolarNRG zijn tevreden met het eindresultaat.
Herwi Rijsdijk (directeur van ABC Westland) en Marco van Veen (directeur van SolarNRG) zijn tevreden met het eindresultaat.

”Dat is redelijk uniek. Onze ervaring als installateur komt daarbij goed van pas. De truc is namelijk dat je de dossiers volledig hebt, met alle offertes, de exploitatiebegroting en de tekeningen. Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets. We nemen het hele advies- en rekenwerk en de subsidieaanvraag in behandeling.”

De AGF en de Agrarische Sector hebben volgens Van Veen nog eens extra voordelen van zonnestroom. ”Zonnestroom sluit naadloos aan op koelcelgebruik. In de winter is het kouder in de hal en hoeft er minder gekoeld te worden. In de zomer moeten de koelmotoren harder draaien, maar is de opbrengst van zonnepanelen veel hoger. Er zijn nog tal van AGF-bedrijven die hun dakoppervlakte niet gebruiken. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom dan is het gewoon zo dat zonnestroom altijd meer rendement oplevert.”

Het Westlandse bedrijf SolarNRG is al vijftien jaar actief als zonnestroomleverancier. Bedrijven als Cargoboss, Lievaart Planten Export en Van Geest International werden door SolarNRG al van zonnepanelen voorzien.

Vorig jaar installeerde het bedrijf 16.000 zonnepanelen op het AGF bedrijventerrein ABC Westland; dit is het grootste dakgebonden zonnestroomproject van Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *