Alle dorpen in de Drentse gemeente Aa en Hunze kunnen zich deze zomerperiode inschrijven voor de titel het Duurzaamste Dorp. De wedstrijd begint officieel in het nieuwe schooljaar, begin september, een duurt tot en met het einde van het jaar.

Ieder dorp kan zich één keer inschrijven, maar op verschillende manieren meedoen: als groep, als straat, vereniging of als dorpsbelang. ”Versterk elkaar en werk samen in de verschillende projecten. De dorpen kunnen in de uitvoering rekenen op ondersteuning van de gemeente”, legt een woordvoerster van de gemeente Aa en Hunze uit.Lariks

Alle aan duurzaamheid gerelateerde activiteiten en projecten tellen mee. Zo kun je denken aan het ophalen van moeilijk/chemisch afval, evenals statiegeld plastic op een festival/feest, meer fietskilometers, minder autokilometers of het bevorderen van het opnieuw gebruiken van producten.

Ook andere projecten zijn mogelijk, zoals een afval-verzameldag, een energiebespaardag, deelname aan de duurzame huizenroute van 5 tot en met 11 november, of het inzamelen van koffiedik op nationale burendag om daar vervolgens oesterzwammen op te kweken.

Meer informatie over de wedstrijd en de spelregels kun je lezen via deze link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *