De Beijumerweg tussen de dorpskern van het Groningse Zuidwolde en de Ankemaheerd wordt ingericht als fietsstraat. Om te benadrukken, dat fietsers prioriteit hebben op deze route, krijgt het wegdek over de volledige breedte van 3,5 meter een rode slijtlaag. Ook worden de bermen versterkt en komt er aan het begin van de straat het verkeersbord L51: fietsstraat, auto te gast.

Het fietsveiliger maken van de Beijumerweg is een van de maatregelen uit de Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026 en sluit naadloos aan bij de Fietsstrategie Groningen 2015-2025.

Het verkeersbord L51.
Het verkeersbord L51.

De gemeente Bedum deed een verzoek aan de gemeente Groningen om de weg tussen Zuidwolde en Beijum gezamenlijk aan te pakken. ”Het inrichten van de Beijumerweg als fietsstraat is in overeenstemming met het huidige gebruik van de straat. Nu al zijn de fietsers met 1200 per dag in de meerderheid ten opzichte van de 900 motorvoertuigen die hier dagelijks passeren”, legt een woordvoerster van de gemeente Groningen uit.

”De herinrichting van de straat zal extra benadrukken dat de fietser hier prioriteit heeft.”

De werkzaamheden beginnen naar verwachting komend najaar. Formeel is de gemeente Bedum opdrachtgever van dit project. De totale kosten zijn 100.000 euro; Bedum betaalt daarvan 60.000 en de rest neemt de gemeente Groningen voor haar rekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *