We zitten weliswaar midden in de zomer, maar de Keukenhof in Lisse bereidt zich al weer voor op de Bloembollenmarkt. Tientallen kwekers die zich hebben gespecialiseerd in het kweken van niet-alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. Ze doen dat op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober.

”Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen, kan terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt”, legt een woordvoerster van de Keukenhof uit. ”Belangstellenden kunnen er beide dagen van 10.00 tot 16.30 uur terecht. De toegang en het parkeren zijn gratis en de tuinmannen van de Keukenhof verzorgen bovendien plantdemonstraties. Ook ontvangt de bezoeker nuttige tips en adviezen.”

Op 6 en 7 oktober is er weer veel keuze tijdens de Bloembollenmarkt. © Keukenhof
Op 6 en 7 oktober is er weer veel keuze tijdens de Bloembollenmarkt. © Keukenhof

”De Keukenhof Bloembollenmarkt is een begrip voor iedereen die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. De kwekers bieden een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten. Bezoekers ontvangen daardoor uit de eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Specialisten vertellen hoe je thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn.”

De komende maanden worden in de Keukenhof ongeveer zeven miljoen bloembollen geplant. Om deze weer in volle glorie te aanschouwen is nog wel een beetje geduld nodig: de Keukenhof is volgend jaar namelijk geopend van 22 maart tot en met 13 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *