De provincies Friesland, Groningen en Drenthe houden donderdag 9 november de Noordelijke Klimaattop. De top is een vervolg op de Nationale Klimaattop; deze werd vorig jaar, op 26 oktober, in Rotterdam gehouden op initiatief van staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Volgens de initiatiefnemers is de Noordelijke Klimaattop hét evenement waar iedereen die zich bezig houdt met de vermindering van CO2-uitstoot, de energietransitie en het klimaat zichzelf kan laten zien.

© Provincie Groningen
© Provincie Groningen

Doel van de Noordelijke Klimaattop is om bij te dragen aan de klimaatafspraken van Parijs om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit gebeurt door, net als op de Nationale Klimaattop, concrete afspraken te maken met en tussen bedrijven, overheden en andere organisaties over het terugdringen van CO2-uitstoot. Deze afspraken worden ter plekke ondertekend en na een half jaar teruggekoppeld aan het projectteam van de drie provincies.

Bovendien worden innovaties uit Noord-Nederland getoond. Thema’s zijn: duurzaam produceren, energiebesparing in de industrie, slim besparen in de gebouwde omgeving, balanceren en aangrenzende thema’s, zoals landbouw en verkeer en vervoer. Bedrijven kunnen zo aandacht krijgen voor hun innovaties en tegelijk samen inspiratie opdoen voor de uitdagingen van de toekomst.

De top wordt georganiseerd door de drie noordelijke provincies, samen met allerlei partijen. Bij de top wordt waar mogelijk aangesloten bij de acties die zijn gelanceerd op de Nationale Klimaattop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *