De Groningse wijkwethouder Ton Schroor heropent donderdagavond 29 juni officieel het Dinkelpark in de Rivierenbuurt. De vernieuwing van het park is het resultaat van de samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente.

”Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de renovatie van het Dinkelpark”, legt een woordvoerster van de gemeente Groningen uit. ”Zo zijn er bomen geplaatst naar een betere plek en is drainage aangelegd onder een aantal grasvelden. Ook de beplanting is verfraaid.”

Wethouder Ton Schroor. © Gemeente Groningen
Wethouder Ton Schroor. © Gemeente Groningen

”De aanpassingen aan het park zijn een combinatie van wensen van bewoners en onderhoud dat de gemeente moest uitvoeren. In gezamenlijkheid is een plan gemaakt, dat ervoor heeft gezorgd, dat het park nu weer een mooie plek is voor recreatie voor alle buurtbewoners, jong en oud.”

De afgelopen maand werd er al veel gepicknickt en op een zomerse avond werd er het bekende Zweedse Kubb-spel gespeeld, een oud Viking-spel.

De heropening om 19.30 uur gaat vooraf aan het jaarlijkse zomeravond-evenement ‘Dinkelpark in Concert.’ Deze keer met de Stamtoavel Singers; dit is een groep mannen die hun zangverleden hebben liggen bij het voormalige Eelder Shantykoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *