Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een idee vanuit de gemeente Groningen en bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven.

Op 4 november maakt de jury bekend welk initiatief er vandoor gaat met duizend euro aan prijzengeld en hulp en aandacht bij het vervolg ervan. De prijs wordt uitgereikt door de wethouder Duurzaamheid, Mattias Gijsbertsen. De aanmelding voor de Groene Peperprijs is mogelijk tot en met 30 oktober via groenepeperprijs.nl .

Wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen. © Gemeente Groningen
Wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen. © Gemeente Groningen

”De ambitie van de prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad Groningen”, legt een woordvoerster van de gemeente Groningen uit. ”De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: het Europese voedselproject Reframe, binnen dit onderzoeksproject kijkt de gemeente Groningen in samenwerking met de provincie en het MKB naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens. Bovendien slaat de naam op de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra.”

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs is een aantal eisen opgesteld: het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is. Bovendien moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet.

De winnaar van vorig jaar, De Wortel van Vier, wordt woensdag 21 juni onder de aandacht gebracht bij het programma GoudGroen, vanaf 17.30 uur op OOGtv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *