Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontact heeft, samen met de provincie Groningen, een project opgezet om jongeren kennis te laten maken met de biologische sector.

In het project worden excursies en informatiebijeenkomsten gehouden, zodat de jongeren bij biologische boeren kunnen zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Vervolgens kunnen de jongeren onderzoeken of biologisch ondernemen interessant kan zijn voor het eigen bedrijf. Het is de bedoeling dat op deze manier rond de 150 jongeren worden bereikt met dit project.

Gedeputeerde Henk Staghouwer met enkele agrarische jongeren. © Provincie Groningen
Gedeputeerde Henk Staghouwer met enkele agrarische jongeren. © Provincie Groningen

”Een onlangs uitgevoerde enquête van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontact onder zijn leden bevestigde het beeld, dat biologische landbouw niet onder alle jongeren leeft. Toch kwam ook duidelijk naar voren, dat een flink aantal jongeren graag aan de slag wil met biologische landbouw”, zegt een woordvoerster van de provincie Groningen.

Jongeren zitten vaak in de fase van bedrijfsovername en verdere bedrijfsontwikkeling. Biologische landbouw is dan niet altijd een overweging.

”Jonge agrariërs hebben vaak vooroordelen over biologisch. In het onderwijs wordt nog weinig aandacht aan dit onderwerp geschonken. De provincie is daarom in gesprek met opleidingen op agrarisch gebied om dit te veranderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *