Amathusia 'Schoonheid is wat je geest ervan maakt' (David Hume)
 • Wie wordt Drentse fietsschool van 2017?

  0
  scissors
  april 3rd, 2017Geert WilkensDuurzaam, Media, Sociaal, Werk

  De provincie Drenthe is een campagne begonnen om scholieren te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Onderdeel daarvan is de verkiezing tot ‘Fietsschool van Drenthe.’

  Scholen kunnen meedoen door zelf activiteiten te organiseren, die voor kinderen een stimulans zijn om op de fiets te komen.

  ”We willen bereiken dat het vanzelfsprekend wordt om met de fiets naar school te gaan. Voor scholieren, maar ook voor ouders die hun kinderen naar school brengen”, zegt gedeputeerde Henk Brink.

  Gedeputeerde Henk Brink: ''Het moet vanzelfsprekend worden om te fietsen.'' © Provincie Drenthe

  Gedeputeerde Henk Brink: ”Het moet vanzelfsprekend worden om te fietsen.” © Provincie Drenthe

  Volgens zijn collega gedeputeerde Henk Jumelet is ook gezondheid belangrijk. ”Jongeren groeien op in een samenleving waar te weinig wordt bewogen. We willen een bijdrage leveren aan het stimuleren van meer bewegen.”

  Gedeputeerde Henk Jumelet: ''Ook gezondheid is belangrijk.'' © Provincie Drenthe

  Gedeputeerde Henk Jumelet: ”Ook gezondheid is belangrijk.” © Provincie Drenthe

  Een vakjury kiest uit alle deelnemende scholen drie finalisten. Een van deze drie finalisten mag zich een jaar lang ‘Fietsschool van Drenthe’ noemen. Welke school dat is, wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke slotbijeenkomst. De winnaar ontvangt bovendien de gouden fiets en een wielerexperience voor een gehele klas op het Wielercentrum in Assen.

  Meer informatie is te vinden op www.gagezondopfietse.nl

   

  Tags: , , , , , , ,

Leave a reply