De provincie Groningen gaat de komende weken in gesprek met haar inwoners om nieuw beleid voor duurzame energie te vormen. De bijeenkomsten zijn verspreid door de provincie. Ook de gedeputeerden Nienke Homan en Fleur Gräper-van Koolwijk zijn hierbij aanwezig.

Ze horen graag de mening van de Groningers over hoe het nieuwe energiebeleid vanaf 2020 er voor moet zorgen dat in 2035 60 procent van alle energie duurzaam wordt opgewekt en dat Groningen in 2050 100 procent duurzame energie gebruikt.

De Groningers kunnen ideeën aanleveren voor duurzame energie en de invulling daarvan.  © Provincie Groningen
De Groningers kunnen ideeën aanleveren voor duurzame energie en de invulling daarvan. © Provincie Groningen

Behalve energiebesparing zijn alle vormen van duurzame energie nodig om dat te bereiken: biomassa, windenergie, zonne-energie en duurzame warmte. Dat gaat ook iets betekenen voor het Groninger landschap.

Onder welke voorwaarden kan dat een plek krijgen in het landschap, hoe kijken de Groningers naar de verdeling van de lusten en de lasten en wat zijn de ideeën hierover van de inwoners? De Groningers kunnen dat vertellen op een van de bijeenkomsten.

De bewonersbijeenkomsten beginnen allemaal om 19.30 uur. Per avond kunnen maximaal 35 deelnemers aanwezig zijn, zodat er zorgvuldig actief met elkaar van gedachten gewisseld kan worden. Aanmelden kan op www.provinciegroningen.nl/duurzameenergie .

♥ De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen. (Eleanor Roosevelt) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *