De provincie Groningen trekt 770.000 euro uit voor de overschakeling van ongeveer 21,5 hectare landbouwgrond naar natuur. Het gaat om grond, die in handen is van particulieren binnen het Natuurnetwerk Nederland, om precies te zijn in het Zuidelijk Westerkwartier, Haren, Westerwolde en rond Winschoten.

Volgens een woordvoerster van de provincie Groningen wordt landbouwgrond die de functie natuur krijgt, minder waard. ”De provincie komt daar met subsidie in tegemoet. Dit bedrag is ook bedoeld om de grond blijvend als natuurterrein in te richten.”

De provincie Groningen krijgt er weer een stukje natuur bij ©Archieffoto
De provincie Groningen krijgt er binnenkort weer een stukje natuur bij © Archieffoto

”Eigenaren krijgen daarna jaarlijks een vergoeding voor de maatregelen, die passen bij het ’type natuur’ dat op hun perceel ligt. Soms is dat moeras, maar het kan ook om een ander type landschap gaan.”

”De eigenaren van de grond zijn bereid zich in te zetten voor de ontwikkeling van natuur en willen een voorbeeldrol vervullen in hun omgeving. Soms is er geen inrichtingsmaatregel nodig omdat de grond aansluit op het bezit van Staatsbosbeheer of op andere percelen met particulier natuurbeheer.”

♥ Liefde vergroot je hart en maakt een beter mens van je. (Margaret Abigail Walker) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *