Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse opent op 23 maart voor de 68ste keer haar poorten. Naar verwachting zullen dit seizoen, tot en met 21 mei, meer dan één miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld deze bloemenpracht bewonderen.

Vanaf 23 maart toont  Keukenhof weer haar bloemenpracht.
Vanaf 23 maart toont Keukenhof weer haar bloemenpracht.

Zo’n honderd bloembollenkwekers leveren hun bijdrage aan de Keukenhof; bovendien doen nog eens zo’n vijfhonderd kwekers mee aan de bloemenshows. Afgelopen najaar werden zeven miljoen voorjaarsbollen met de hand geplant.

”Het seizoen 2017, met als thema Dutch Design, is bijzonder”, legt een woordvoerster uit. ”Er is namelijk nogal wat veranderd bij de Keukenhof. De toenemende belangstelling voor onze bloemententoonstelling vraagt om een duurzame oplossing om de bezoekers uit binnen- en buitenland gastvrij te ontvangen. Op 23 maart wordt daarom een nieuw entreegebouw in gebruik genomen.”

Het nieuwe entreegebouw. © Keukenhof
Het nieuwe entreegebouw. © Keukenhof

”Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort waarbij de constructie van het dak, een overspanning tot 25 meter, een beeldbepalende rol speelt. De entree tot het lentepark is voorzien van alle gewenste bezoekersfaciliteiten. Verder is er een parkeerterrein waar 4500 auto’s en 1000 touringcars kunnen parkeren.”

Het thema Dutch Design kenmerkt zich, volgens de woordvoerster van Keukenhof, door Hollandse nuchterheid, gecombineerd met innovatieve oplossingen.

”Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, legden de basis voor Dutch Design. Het thema is verwerkt in het bloemenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar. Bovendien staan de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design.”

♥ Het is heel gemakkelijk om dingen moeilijker te maken, maar heel moeilijk om dingen gemakkelijker te maken. (Jos de Blok) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *