Sport Drenthe en de Drentse Energie Organisatie introduceerden onlangs de Energie Lening SportDrenthe. Deze lening is onderdeel van het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’ en nu ook eenvoudig digitaal aan te vragen.

Via www.drentsenergieloket.nl/sportverenigingen kunnen buitensportverenigingen in Drenthe zich aanmelden voor een gratis energiescan van Drenthe Sport Duurzaam. De provincie stelde voor deze scans een subsidie beschikbaar waarmee zo’n tweehonderd Drentse buitensportverenigingen van een energiescan voorzien kunnen worden. Na de scan kunnen verenigingen een persoonlijk advies krijgen over de voor hen meest geschikte investeringen.

”Bij de Drentse Energie Organisatie kan vervolgens 75 procent van het te investeren bedrag worden gefinancierd tegen een aantrekkelijke rente”, zegt een woordvoerster van de provincie Drenthe.

”Het financieringsbedrag is ten minste vijfduizend en maximaal vijftigduizend euro. De Energie Lening SportDrenthe wordt aangevraagd op basis van de offerte. De rente is gekoppeld aan de rente van de SvN en wordt gepubliceerd op de website www.energieleningsportdrenthe.nl . Via het digitale aanvraagformulier op deze site kan de Energie Lening SportDrenthe worden aangevraagd.”

”De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting, die op initiatief van de provincie Drenthe de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in deze provincie.  Meer over de stichting is te lezen op haar website .

♥ Iedereen heeft iets goeds in zich. Sommige mensen verbergen het. Sommige mensen verwaarlozen het, maar het is er. (Moeder Teresa) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *