VlaanderenRadio Vlaanderen Internationaal grijpt de overgang naar de wintertijd aan om definitief te stoppen met de uitzendingen op de kortegolf. Volgens de site van deze Belgische zender staan de kosten voor het huren van kortegolffrequenties niet meer in verhouding tot de steeds kleiner wordende groep gebruikers van deze technologie. Voor de toch wel grote schare van trouwe kortegolfluisteraars een niet zo´n leuke mededeling. Volgens RVi maken steeds meer mensen gebruik van alternatieven als de satelliet of internet. Blijkbaar vindt de Vlaamse Omroep het niet nodig om te experimenteren met het digitale alternatief:  DRM. De BBC en Deutsche Welle doen dat wel uitgebreid en hebben inmiddels hun gezamenlijke winterschema gepresenteerd.  Meer informatie over het stopzetten van de kortegolfuitzendingen van onze zuiderburen via de website van Radio Vlaanderen Internationaal en Media Network .

♥Als je geniaal wilt zijn, moet je te ver gaan en als je niet te ver gaat, is het niet goed, dan is het alleen maar waar en de waarheid is saai. (Harry Mulisch, Nederlands schrijver)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *