Medewerkers van de Gasunie en de provincie Drenthe deden het al, maar nu gaan ook hun collega’s van de provincie Groningen op zoek naar energieslurpers. ”Ze doen mee aan de actie ‘Speur de energieslurper’ en krijgen op die manier inzicht in hun eigen energieslurpende apparaten; de resultaten worden vergeleken met die van collega’s”, legt een woordvoerster van de provincie Groningen uit.

”We willen de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie nog meer versnellen. Deze overgang bestaat onder andere uit het besparen op energie. Teneinde als provincie zelf het juiste voorbeeld te geven, doen onze medewerkers nu mee aan de actie.”

De medewerkers van de provincie Groningen helpen mee aan het streven naar meer duurzame energie.
De medewerkers van de provincie Groningen helpen mee aan het streven naar meer duurzame energie.

Gedeputeerde Nienke Homan reikte aan dertien teams een koffer uit. In de koffer zit een informatiepakket, een rekenmachine op zonne-energie en een aantal energieverbruiksmeters. De medewerkers gaan daarmee het verbruik van de apparaten in hun eigen huis meten. Op die manier komen ze er achter wat de grootste energieslurpers zijn, of ze echt zo zuinig zijn als wordt beweerd en hoe ze op energie kunnen besparen bij de betreffende apparaten.

De medewerkers meten gedurende drie of vier dagen hun eigen energieverbruik en geven dan de koffer door aan het volgende teamlid. De resultaten worden bijgehouden waardoor de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik en hoe dat staat in verhouding met dat van andere collega’s. De actie duurt tot en met 27 maart; daarna volgt een nieuwe ronde.

‘Speur de energieslurper’ is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen en Buurkracht.

♥  Zonder kleerscheuren raak je niet door het prikkeldraad. (Bron: dagelijksegedachte.net)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *