Thomas Ruigrok treedt per 15 februari in dienst bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hij vervult er de functie van plaatsvervangend hoofdredacteur bij de divisie CBS Communicatie & Nieuws.

De in 1965 geboren journalist is al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam in de journalistiek. Hij begon zijn carrière als redacteur bij het opinieweekblad HP/DeTijd. Daarna was hij werkzaam als verslaggever bij achtereenvolgens AVRO’s Televizier en Netwerk. Bij die laatste actualiteitenrubriek was hij tevens eindredacteur.

In 2004 stond Ruigrok mede aan de basis van de succesvolle samenwerking tussen AVRO en TROS in EenVandaag. Hij legde er onder meer de basis voor de verkiezing van Politicus van het jaar. Na de AVRO/TROS werkte hij als eindredacteur bij WNL en de zakenzender RTL Z.

Thomas Ruigrok: ''Stap naar CBS is logisch vervolg.''
Thomas Ruigrok: ”Stap naar CBS is logisch vervolg.” © CBS

Ruigrok wordt bij het CBS verantwoordelijk voor de verspreiding van de statistieken en nieuwsberichten naar de doelgroepen van CBS. Hij zal daarvoor nauw contact houden met Nederlandse nieuwsmedia. Het team waar hij leiding aan gaat geven, beheert tevens de publicatiekanalen zoals web, social media, maar ook diverse andere op specifieke doelgroepen gerichte kanalen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek is blij met de komst van Ruigrok. ”Thomas is een doorgewinterde mediaprofessional die de doelgroepen van CBS erg goed kent”, zegt hoofdredacteur Mike Ackermans. ”Met hem denken we nog beter die doelgroepen, waaronder de media, te kunnen voorzien van onze feiten en bijbehorende verhalen.”

Thomas Ruigrok zelf vindt de stap naar het CBS een meer dan logisch vervolg op zijn jarenlange werk als journalist waar hij meer dan eens CBS als bron voor zijn verhalen gebruikte. ”Het medialandschap verandert vrijwel met de dag; het is daarom belangrijk dat er een betrouwbare bron van informatie bestaat, het CBS”, zegt Ruigrok over zijn toekomstige werkgever.

♥ Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. (Mark Nepo) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *