Het bedrijf Mega Windforce BV uit Winschoten krijgt van de provincie Groningen een bijdrage van ruim 126.000 euro; het geld wordt gebruikt voor het bouwen en testen van een prototype voor een nieuwe windmolen.

De nieuwe windmolen is ontworpen door Mega Windforce en is, legt een woordvoerster van de provincie Groningen uit, veel lichter dan de reguliere windmolen. ”Bovendien levert ze het dubbele aan vermogen.” In dit project wordt een eerste prototype gebouwd en getest.

”De windmolens die op dit moment worden gebouwd zijn relatief zwaar, duur en vragen veel onderhoud. Deze kunnen niet goed concurreren met andere vormen van energie en blijven daarom nog afhankelijk van energiesubsidies. Mega Windforce heeft op de tekentafel een volledig nieuw type windmolen ontworpen en hier patent op aangevraagd.”

Nu is het dus tijd voor de volgende stap. In Groningen wordt een eerste prototype gebouwd en getest om daarmee aan te kunnen tonen, dat het ontwerp van de tekentafel ook in de praktijk werkt en het verwachte rendement oplevert.

”Als de nieuwe windmolen van Mega Windforce werkt, levert dat veel voordelen op”, legt de provincie-woordvoerster uit. ”De windturbines zijn lichter, slijten minder snel, geven geen geluidsoverlast en leveren jaarlijks meer energie op dan de huidige windmolens. Dit zorgt ervoor dat subsidies voor windenergie niet meer nodig zijn en de windturbines veel lager kunnen blijven. Wanneer de proef met de windmolens slaagt, levert dat naar verwachting tien banen op.”

♥ Het hoofd vergeet veel, maar de onderrug herinnert zich alles. (Robert Brault) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *