Bij werknemers die vooral incidenteel thuiswerken, schiet de gezinssituatie er weleens bij in; 61 procent geeft aan dat de werkzaamheden thuis vaak een hogere prioriteit hebben dan familieactiviteiten. Onder zelfstandig ondernemers die weleens thuiswerken is dat percentage zelfs bijna 70 procent. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vaker dan werkenden die gewoonlijk thuiswerken of juist helemaal niet, geven incidentele thuiswerkers aan dat ze activiteiten met hun familie missen of verwaarlozen.

In 2015 werkten bijna drie miljoen van de 8,3 miljoen werknemers en zelfstandigen (36 procent) wel eens thuis of vanuit huis. Van deze thuiswerkers doet 62 procent dat incidenteel. Dat wil zeggen dat ze op een ander adres dan hun huisadres werken, maar ook wel eens – al dan niet op een vaste dag – thuis werken.

Onder docenten komt huiswerken het vaakst voor: 66 procent werkt incidenteel thuis. De overige 38 procent van de thuiswerkers werkt gewoonlijk thuis of gebruiken de eigen woning als uitvalsbasis zoals zelfstandige schrijvers of fotografen.

Marjolijn Jaarsma, woordvoerder van het CBS, geeft een toelichting. (Bron: CBS)

Meer over het onderzoek is te lezen op de site van het CBS .

♥ Een glimlach bereikt plekken die moeilijk bereikbaar zijn. (Steve Wilson) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *