Dorpsbelangen Hoogersmilde heeft een cheque van drieduizend euro gekregen van de TVM foundation. Dirk Jan Klein Essink, bestuurslid van de TVM foundation, reikte de cheque uit aan bestuurslid Mindert van der Velde.

Mede door deze donatie is de Multifunctionele Hoogersmildiger Ontmoetingsplek (MHOP) gerealiseerd. ”Dit is een ontmoetingsplaats voor jong en oud in Hoogersmilde”, zegt Mindert van der Velde. ”Het is een overkapping die als rustplaats voor ouderen en jongeren wordt gebruikt. De ontmoetingsplaats is mede multifunctioneel door de plek.”

Van links naar rechts: Dirk Jan Klein Essink, Richard Vredeveld (Transportbedrijf Vredeveld) en Mindert van der Velde.
Van links naar rechts: Dirk Jan Klein Essink, Richard Vredeveld (Transportbedrijf Vredeveld) en Mindert van der Velde.

”Het staat bij de beweegcourt en de al bestaande pannakooi, tussen het transformatorhuisje en de jeu de boules baan in. De gebruikers van deze voorzieningen kunnen ook gebruik maken van de ontmoetingsplaats. Bovendien wordt het gebruikt als bushalte voor de buurtbus; daardoor is er nu een veilige en droge wachtplaats.”

De ontmoetingsplaats wordt nog voorzien van zonnepanelen. ”Met het plaatsen van zonnepanelen op de overkapping kunnen we de verlichting laten branden, ook bij de beweegcourt en pannakooi. Inwoners van Hoogersmilde kunnen daardoor langer gebruik maken van de faciliteiten in de avonduren.”

Volgens Van der Velde levert de ontmoetingsplaats een positieve bijdrage aan het dorp. ”Vrijwilligers uit het dorp hebben meegeholpen met de bouw. Jong en oud kwamen samen om het te realiseren.”

Dirk Jan Klein Essink, bestuurslid van TVM foundation: ”Het is mooi om te zien dat de donatie van TVM foundation hieraan heeft kunnen bijdragen. Onze relatie Transportbedrijf Vredeveld uit Hoogersmilde heeft het project voorgedragen.”

Meer informatie over de TVM foundation is te lezen op de site www.tvmfoundation.nl

   ♥ Het leven is altijd al een kwestie geweest van wachten op het juiste moment om in actie te komen. (Paulo Coelho) Bron: dagelijksegedachte.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *