Tien ‘uitjes’ zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Drenthe 2017.’ Leden van de ANWB brachten 50.000 stemmen uit op het uitje, dat zij het meest waarderen, zowel voor de landelijke als provinciale verkiezing. De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 10 januari; dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht.

De top 10 van genomineerde uitjes in Drenthe, in willekeurige volgorde zijn:anwb-vlag

1. Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen;

2. Veenpark Wereld van Veen in Barger-Compascuum;

3. Hunebedcentrum in Borger;

4. Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold;

5. Zoo Bizar in Orvelte;

6. Kabouterland in Exloo;

7. Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord;

8. Subtropisch zwembad De Bonte Wever in Assen;

9. Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen;

10. Plopsa Indoor Coevorden in Dalen.

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineerde de ANWB 28 uitjes. Wildlands Adventure Zoo in Emmen dingt mee naar de eerste prijs in de landelijke verkiezing.

De ANWB houdt de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de zevende keer. Vorig jaar was het Drents Museum het ‘Leukste uitje van de provincie Drenthe.’ De Apenheul in Apeldoorn werd het ‘Leukste uitje van Nederland.’

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ is onderdeel van het Land van ANWB. ”Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes te vinden”, zegt een woordvoerster van de ANWB.

♥ Mensen voelen zich waardevol als ze iets voor anderen kunnen betekenen, hoe klein ook. (Bart Verhelle) Bron: dagelijksegedachte.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *